Enquête: Anne-Lise sine svar

Anne Lise Stenseth

Hvordan har forfatterstudiet preget skrivingen din så langt?

Studiet har selvfølgelig preget skrivingen. Jeg har skrevet mye før, men ikke greid å jobbe med en tekst og gjøre den ferdig som skjønnlitterær tekst. Det er en av grunnene til at jeg går her. Jeg ville skape en setting for meg sølv slik at jeg har en sammenheng å skrive i. Jeg har gjort en tekst ferdig som jeg nå bruker i en av filmene mine. Teksten er ferdig til å bruke i den filmen. Er den ferdig hundre prosent som skjønnlitterær tekst? – Det er fortsatt et åpent spørsmål. Nå kan jeg mer om å skrive. Jeg har fått nye verktøy og det er interessant å se hvor forskjellige gjestelærerne er. Det å skrive er alt og ingenting. Man må finne sin egen posisjon.

Hvis du måtte trekke frem et øyeblikk som du husker godt, stort eller lite, viktig eller trivielt, hva ville du trukket frem?

Da Marte Huke sa at det jeg hadde skrevet var både klassisk og moderne. Husker ikke ordene hun brukte, men diktene var både moderne, som at de tilhørte den modernistiske tradisjonen, men var også samtidige. Det syns jeg var hyggelig å høre.